Despre Liceul din Luncavita

Screen Shot 2014-11-30 at 1.13.24 PM

Liceul Tehnologic “Simion Leonescu” Luncavita este amplasat in comuna Luncavita, in nordul judetului Tulcea .

Scoala din Luncavita este atestata documentar de peste 120 de ani. Prima scoala de baieti, avand ca invatator pe Ioan Diaconu, normalist din Barlad, a fost intemeiata, aici din 1887. In acelasi an, se organizeaza si o scoala pentru fete, la care invatatoare este numita Sevastita Diaconu, absolventa a unei scoli secundare din Galati. Abia in 1890 se va construi primul local de scoala, an in care au fost inmatriculati 110 elevi. Scoala poseda 10 ha de pamant. Scoala functioneaza, pana in 1925 doar cu clase primare, dupa care, sub conducerea lui Simion Lionescu se infiinteaza si invatamântul gimnazial. De peste 30 de ani, la Luncavita se desfasoara si invatamant profesional, cu profil agricol.In anul 2011,in urma obtinerii autorizatiei de functionare pentru nivel 3, liceal, in domeniul agricol, calificarea tehnician in agroturism, unitatea scolara s-a transformat in grup scolar, iar in 2012 in Liceul Tehnologic “Simion Leonescu” Luncavita.

Profilul actual si cel de perspectiva al scolii deriva din principala preocupare a locuitorilor de aici, aceea de agricultori.De altfel, insasi denumirea satului, Luncavita-lunca a vitei , face trimitere la indeletnicirea cea dintai a oamenilor acestor locuri, aceea de cultivatori ai vitei de vie, indeletnicire impusa de asezarea geografica- la poalele muntilor Macinului, in larga depresiune a Luncavitei, zona cu mare potential de fertilitate a pamantului, cu vechi traditii agricole.

Liceul Tehnologic “Simion Leonescu” Luncavita este o scoala a calitatii, puternic angajata in dezvoltarea comunitatii locale, capabila sa creeze conditii de educatie si formare profesionala pentru tineri care sa dovedeasca adaptabilitate la dinamica societatii democratice bazata pe economia de piata si care sa fie responsabili in ceea ce priveste formarea lor continua, cu reale competente profesionale pentru imediata integrare in peisajul ocupational specific zonei in care ne aflam.